четвер, 21 березня 2013 р.

«Хотіла б я піснею стати…»

http://goo.gl/uS6Mu
142 роки назад в мальовничому містечку Новоград-Волинському, що стоїть на берегах річки Случ ось уже 756 років, народилися маленька дівчинка, яка нічим особливим не відрізнялася від своїх ровесників. Та так здавалося тільки на перший погляд… Бог наділив маленьке янголятко неабияким талантом. Перш за все – це талант любити: любити рідну землю, де батьки дали їй життя, навколишній світ та людей, які в ньому живуть… Згодом ця любов настільки переповнила внутрішній світ цієї дитини, що вона почала «виливати» її у поезію. Як Ви вже здогадалися, цю дівчинку звали Леся Українка, завдяки таланту якої нашу країну пізнають у світі.
Наша бібліотека удостоєна високої честі носити ім’я славетної поетеси-землячки. Це переповнює нас великою гордістю і водночас – великою відповідальністю. Вже стало традицією кожного року напередодні Дня народження поетеси проводити у бібліотечних стінах свято «Лесині читання». На свято запрошуються талановиті діти та дорослі, які кохаються в поезії Лесі Українки. 
Постійними учасниками свята завжди є талановиті учні школи мистецтв. Під керівництвом заслуженого працівника культури України Матвійчук Віри Юріївни, викладачів Вовк Інни Степанівни, Олегівни та Кучинської Галини Оксенівни звучали чарівні голоси Нюкало Алевтини, Орлової Олександри, Ющенко Дарини. Чарувала грою на бандурі та виконанням пісні на вірші Лесі Українки Кузнець Вікторія.
В цьому році до нас завітали школярі з Наталівської ЗОШ I–II ст. на чолі із заступником директора з навчально-виховної роботи Семенишиною Тетяною Володимирівною та вчителькою української мови і літератури Петровською Аллою Степанівною. Зі своїми учнями вони підготували літературно-музичну композицію, присвячену Дню народженню Лесі Українки, в якій звучали вірші про славетну поетесу, написані нашими земляками, виконувалися пісні дзвінкими голосочками дітей. Ці дітки зачарували усіх присутніх своєю щирістю, дитячістю та вмінням донести до глядачів усю ту глибину поезії, яку в неї вкладає автор. 

Родзинкою «Лесиних читань» є запрошення на свято людей, які пишуть свої власні вірші. На розсуд глядачів та учасників свята не побоялася представити свою поезію жителька с. Немильня Волкова Лариса Миколаївна, яка поділилася з гостями частинкою своєї душі, яку вона вкладає в свої поетичні рядки. Гості свята були вражені глибиною слова поетеси-аматорки та красномовством її поезій. Учасниками, які завжди із великим задоволенням ділять з нами радість від проведення заходу є бібліотекарі та їх гості з різних сіл району: Ужачин, Наталівка, Ярунь, Немильня.
Під час таких зустрічей бібліотека наче вдихає новий ковток повітря, який пробуджує нас, працівників, ставати креативнішими, реалізовувати нові ідеї в бібліотечне життя. Адже, дивлячись на усміхнені обличчя та блиск в очах гостей, розумієш, що недаремно ти обрав саме цю професію.

3 коментарі:

  1. Мабуть, Ліано, Ви злукавили! Ви вже вели блог! В усякому разі, в мене склалось таке враження після чергового посту! А якщо серйозно - відчувається, що все робиться з душею та любов'ю до своїх користувачів

    ВідповістиВидалити
  2. Признаюсь Вам чесно, блог ніколи не вела, але спроби створити сайт були, хоча там все дуже офіційно і не так творчо. Завдяки тренінгу, я відкрила в собі такі риси, про які до цього часу навіть не здогадувалася... І це дійсно класно!

    ВідповістиВидалити